Historie naší mlékárny začíná v roce 2000 kdy jsme si  pořídili prvních 6 hnědých koz. V roce 2001 na jaře začala stavba kozlína, mlékárny a prodejny. Na podzim už se kozy stěhovaly do nového. Počet koz se zvyšoval, a tím i množství mléka a výroba už potřebovala více vybavení.

Postupně jsme stylem pokus omyl začali zkoušet první sýry. Konečně zadařilo.  Další rok počala výstavba dalšího kozlína. Poté se počet koz ustálil na 35. To už jsme vyráběli pravidelně. Zákazníků přibývalo a rádi se k nám vraceli. Začali jsme vyrábět i jogurty a kefíry.

Jezdili k nám školy a školky na exkurze. I rodiny s dětmi se přicházely podívat, pohladit a pomazlit  naše holky, Jelikož kozí mléko má velice dobré výsledky při léčbě rakoviny a alergiích přijížděli k nám lidé s různými osudy a příběhy.  

V roce 2011 došlo k radikální změně. Ukončil jsme chov, ale výroba zůstala. Mléko jsme začali vykupovat od prověřených chovatelů. Postupně jsme na přání zákazníků přidali i kravské mléko. Jeho výhodou je i celoroční dostupnost Kravské mléko si vozíme z nedalekého zemědělského družstva dle potřeby. Takže máme vždy čerstvou surovinu k výrobě.

V roce 2012 začalo rozšíření prodejny. Nyní mají produkty z kravského mléka převahu . Máme široký sortiment, ze kterého si určitě vyberete. Stále dbáme na kvalitu a né kvantitu. v našich výrobcích nenajdete žádné zbytečné konzertvanty, zahušťovadla, zvýrazňovače chuti atd.  V naší malé prodejně nabízíme i oříšky a cukrovinky, které vám rádi navážíme i do dárkových kornoutků, V létě nabízíme i domácí točenou zmrzlinu, která je vyráběna z kravského mléka přímo u nás. 

Kategorie: Historie

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *